Cea mai eficientă unealtă de securitate și prevenire a furtului din magazine

O veche zicală populară spune că “Paza bună trece primejdia rea” ceea ce în cazul oricărui manager responsabil din retail s-ar traduce printr-o bună selecție a unor sisteme eficiente antifurt din magazine menite să reducă pagubele cauzate de furturile intenționate.

Majoritatea comercianților care dețin unul sau mai multe magazine de vânzare cu amănuntul în care sunt implicați oameni, mărfuri și bani, se confruntă cu riscul de furt, o acțiune care nu ține cont de țară, sex sau religie și necesită o permanentă activitate de prevenție din partea unui manager responsabil.

Sistemele Electronice Antifurt sunt folosite deja pe scară largă, în special în retail, în magazine de toate dimensiunile deoarece oferă o multitudine de funcții, dând posibilitatea fiecărui comerciant să aleagă exact soluția de care are nevoie. Fie că este vorba despre un supermarket, sau despre un mini-market elegant-elitist care caută un sistem care să se muleze perfect pe aspectul interior și stilul propriu, tehnologia Electronic Articles Surveillance ce stă la baza porților antifurt sau a etichetelor antifurt asigură supravegherea electronică a articolelor și s-a dovedit a fi cea mai eficientă unealtă de securitate și prevenire a furtului.

Sistemele de porți antifurt protejează zona între două antene declanșând o alarmă cu semnal sonor și luminos în momentul în care un produs neachitat trece printre cele două antene. Avantajul acestor sisteme antifurt, prevazut cu una sau două antene, este constituit și de faptul că sistemul poate fi ales în funcție de tipul și designul magazinului dar și în funcție de locul în care sunt amplasate în magazin.

Sistemul conceput pentru a fi amplasat la intrarea/ieșirea din magazine sau în imediata apropiere a caselor de marcat,  comunică cu etichetele antifurt flexibile sau detașabile, aplicate în funcție de tipul de produs, pe suprafața acestuia sau chiar pe ambalaj. Produse precum îmbrăcăminte, încălțăminte, băuturi, alimente, cărți, pot fi protejate printr-o gamă diversificată de etichete detașabile și autoadezive.

Diferența dintre etichetele antifurt flexibile și etichete antifurt este aceea că etichetele antifurt flexibile sunt lipite pe produse, etichetele antifurt detașabile sunt fixate pe produse cu ajutorul unui pin antifurt. Etichetele antifurt flexibile sunt consumabile (rămân pe produs în stare dezactivată și după vânzare) iar etichetele antifurt detașabile sunt refolosibile (sunt scoase la momentul vânzării produsului).

Etichetele flexibile și detașabile reprezintă cea mai eficientă soluție de protecție a mărfurilor expuse. Pe lângă inovaţia tehnică a sistemelor antifurt acestea au și costuri scăzute astfel încât fiecare comerciant care deține un magazin indiferent de dimensiunea acestuia, are posibilitatea să instaleze acest sistem.

În funcție de tipul etichetelor, când produsele sunt achitate, se folosesc dezactivatoare sau detașatoare amplasate pe masa pentru casa de marcat. Produsul achitat este trecut ulterior peste aparatul care dezactivează eticheta, evitând astfel declanșarea alarmei când produsul trece printre porţile antifurt.

Un magazin fără un sistem de securitate activă trebuie să își asume pierderi continuu. Cel mai sigur mod de a-i descuraja pe hoți este prezența unui sistem de descurajare ce oferă o mare varietate de soluții antifurt de diferite tipuri, ce protejează stocul de marfă în timpul programului de funcționare.

Lasă un răspuns